سفارش تبلیغ
صبا ویژن

واکنش معاون شهردار تهران به انتقادات درباره توقف ساخت پلاسکو


 

  • واکنش معاون شهردار تهران به انتقادات درباره توقف ساخت پلاسکو

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،  عبدالرضا گلپایگانی در حاشیه برگزاری «چهارمین همایش و نمایشگاه ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» در جمع خبرنگاران افزود: برای احداث ساختمان پلاسکو باید پروانه اخذ می شد، اما به دلیل مسائل خاص و ویژه ای که این ساختمان داشت با کمک شهرداری منطقه 12 اجازه داده شد تراز همکف و گودبرداری ساختمان پلاسکو انجام شود.

    وی ادامه داد: شرکت‌های صاحب صلاحیت بنیاد مستضعفان براساس اصول و استانداردهای لازم در حال ساخت ساختمان پلاسکو هستند.

    معاون شهردار تهران تصریح کرد: تحکیم گود و سازه ای که برای آنجا طراحی شده بسیار خوب است، اما این دلیلی بر صدور پروانه نیست.

     گلپایگانی افزود: شهرداری تهران تمامی همکاری لازم برای ساخت پلاسکو را با بنیاد مستصعفان دارد و تلاش بر این است تا کسبه هرچه سریع تر به محل کار خود بازگردند.

    معاون شهردار تهران با اشاره به علت توقف ساخت و ساز ساختمان پلاسکو توسط شهرداری تهران گفت: تهیه نقشه یکی از الزامات صدور پروانه است که این امر کمی زمان برده و این موضوع باعث طولانی شدن زمان صدور پروانه شده به همین دلیل شهرداری منطقه 12 جلوی ساخت و ساز را گرفته است.

    گلپایگانی افزود: در هفته های اخیر با مسئولان بنیاد مستصعفان جلسات مختلفی برگزار شد که به این نتیجه رسیدیم ممکن است صدور پروانه پلاسکو مانند دیگر ساختمان ها نباشد و حتما دارای یک روند ویژه خواهد بود.

    معاون شهرداری تهران اظهار کرد: فرایند یک ساختمان ویژه برای طراحی و معماری و کنترل آتش نشانی زمان بر است و این دلیل بر عدم صدور پروانه نیست و شهرداری نیز در تلاش است این فرایند هرچه سریع تر جلو برود.

    وی ادامه داد: احتمالا پروژه در تیغه چینی داخل و جزئیات ایمنی آتش نشانی دارای اصلاحاتی است. در مورد عوارض هم این امر طبق قانون بر عهده شورای اسلامی شهر تهران است که مشخص می کند چه فرمولی با چه سازه ای ساخته شود.




مسافربرهای شخصی چگونه می‌توانند سهمیه بنزین بگیرند؟


 

  • مسافربرهای شخصی چگونه می‌توانند سهمیه بنزین بگیرند؟

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محسن پورسید آقایی در مورد وضعیت بنزین مسافربرهای شخصی، گفت: مسافربرهای شخصی از آنجایی که ساماندهی ندارند، نمی‌توان سهمیه‌ای برای آنها تعیین کرد. وی با بیان اینکه بر اساس قانون، مدیریت حمل‌ونقل عمومی در داخل شهرها بر عهده شهرداری‌ها است، گفت: برای مسافربرهای شخصی سهمیه‌ای در نظر گرفته نشده اما تاکسی‌های اینترنتی سهمیه دارند و مسافربرهای شخصی می‌توانند در این شرکت‌های اینترنتی فعالیت کنند.

    معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه برای پیوستن و ثبت‌نام مسافرکش‌های شخصی در شرکت‌های اینترنتی مسیر هموار است، افزود: اگر رانندگان مسافرکش‌های شخصی در این شرکت‌های اینترنتی عضو شوند علاوه بر اینکه موضوع جابه‌جایی مسافران ساماندهی می‌شود؛ رانندگان نیز می‌توانند از سهمیه شرکت‌های مسافربر اینترنتی استفاده کنند و در نهایت قیمت‌ها افزایش پیدا نمی‌کند.




وضع قانون برای کاهش آلودگی هوا به تنهایی کافی نیست |‌ 18 دستگاه متولی اجرای قانون هوای پاک


 

  • وضع قانون برای کاهش آلودگی هوا به تنهایی کافی نیست |‌ 18 دستگاه متولی اجرای قانون هوای پاک

    به گزارش همشهری آنلاین، شینا انصاری مدیرکل محیط ‌زیست و توسعه‌پایدار شهرداری تهران در رشته توئیتی در حساب کاربری خود در توئیتر به وضعیت آلودگی هوا پرداخت و نوشت: «اگر موادی که در قانون هوای پاک مصوب سال 1396 و آیین‌نامه‌های اجرایی آن، از جانب 18 دستگاه متولی و دخیل موضوع در زمان مقرر در قانون اجرایی می‌شد، امروز تهران و سایر کلانشهرهای کشور روزهای ناسالم کمتری داشتند.

    قانون هوای پاک شامل 34 ماده، محورها و تکالیف دستگاه‌های مختلف درباره منابع متحرک و ثابت آلودگی هوا را صراحتا مشخص کرده؛ بازسازی و تجدید ناوگان حمل و نقل عمومی، تولید و عرضه سوخت استاندارد، خوداظهاری و پایش آنلاین صنایع، رفع آلودگی موتورخانه‌ها و سامانه‌های احتراقی خانگی، حقابه زیست محیطی رودخانه‌ها و تالاب‌ها، توجه به انرژی‌های پاک و ایجاد شعب تخصصی رسیدگی به تخلفات محیط زیست در مراجع قضایی از جمله مواردی است که در این قانون به آن پرداخته شده است.

    عدم اسقاط خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده مطابق برنامه پیش‌بینی شده، توزیع نامناسب سوخت نفتگاز یورو 4 در جایگاه‌های کلانشهرها و 163 محور مواصلاتی که دقیقا در آیین‌نامه فنی ماده 2 قانون تعیین شده، عدم ارتقای استاندارد خودروهای بنزینی نو که می‌بایست از ابتدای سال 98 اجرا می‌شد و به دلایلی به ابتدای سال بعد احاله شد، تجدید کند و بطئی ناوگان حمل و نقل عمومی در کلانشهرها و بسیاری از موارد مشخص شده دیگر در قانون و آیین‌نامه‌های اجرایی که در ظرف زمانی معین‌شده خود انجام نشد، سبب شد اقدامات مثبت انجام شده مانند ارتقای وضعیت معاینه فنی خودروها، اجرای طرح‌های مدیریت ترافیک، توسعه خطوط مترو، بهبود کیفیت بنزین از نظر بنزن و آروماتیک‌ها در مقابل روند فزاینده بارگذاری‌ها بویژه منابع متحرک نتواند مانع موثری برای مقابله با آلودگی هوا در شرایط اینورژن باشد.

    واقعیت این است که وضع قوانین برای کاهش آلودگی هوا به تنهایی کافی نیست، بلکه آنچه حائز اهمیت است قابلیت اجرای قوانین در کشور می‌باشد. کارآمدی قوانین، بیشتر از هر چیز نیازمند بستر هوار اجرای قانون و مهمتر از آن، عزم تمامی 18 دستگاه مسئول در موضوع آلودگی هواست.»

    کیفیت هوای پایتخت امروز شنبه در هشتمین روز متوالی در آذر با افزایش غلظت آلاینده‌های ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون و قرار گرفتن روی شاخص لحظه‌ای 145 در شرایط ناسالم برای گروه های حساس (بیماران قلبی و ریوی، سالمندان، زنان باردار و کودکان) است.

    همچنین بر اساس اعلام استانداری تهران امروز شنبه 9 آذر مهدکودک‌ها، پیش‌دبستانی‌ها و مدارس استان تهران در تمامی مقاطع بجز شهرهای دماوند، پردیس، رودهن و فیروزکوه در دو نوبت صبح و عصر و همچنین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی شهر تهران تعطیل است.




بهره‌برداری از 1300 هکتار جنگل‌کاری در اسفند | کاشت هزار اصله درخت کهنسال در خیابان ولیعصر(عج)


 

  • بهره‌برداری از 1300 هکتار جنگل‌کاری در اسفند | کاشت هزار اصله درخت کهنسال در خیابان ولیعصر(عج)

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، علی‌محمد مختاری با بیان اینکه سال گذشته هزار و 250 هکتار در تهران جنگل‌کاری انجام شد، اظهار کرد: امسال هزار و 300 هکتار جنگل‌کاری در شهر تهران انجام می‌شود که روند آن هم اکنون آغاز شده است، این طرح 15 اسفند ماه امسال در قالب کمربند سبز پیرامون شهر تهران مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

    مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به موقعیت جغرافیایی محل جنگل‌کاری‌ها اضافه کرد: در حال حاضر، در دامنه جنوبی البرز، در شرق تهران (منطقه خجیر)، جنوب شرقی تهران (بزرگراه بسیج) و ...، در حدود 5 نقطه طرح کمربند سبز شهر تهران در حال اجراست.

    وی درباره آخرین وضعیت درختکاری در محدوده فرودگاه امام خمینی (ره) توضیح داد: بر اساس دستور شهردار تهران از پل فرودگاه تا صحن حرم مطهر امام خمینی (ره)، درختکاری انجام شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

    مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در خصوص درختان خیابان ولیعصر(عج) عنوان کرد: کاشت هزار اصله درخت در خیابان ولیعصر(عج) در دستور کار قرار گرفته است. از یک ماه آینده تا 15 اسفند ماه نیز اقدامات مربوط به کاشت این هزار اصله درخت کهنسال که بن آن بالای 50 سانتی‌متر است، انجام می‌شود.

    مختاری با بیان اینکه کاشت درختان مثمر نیز پیگیری می‌شود، تصریح کرد: امسال در بخشنامه‌ای اعلام کردیم که علاوه بر کاشت درختان غیرمثمر در پارک‌های فرامنطقه‌ای و منازل شهروندان گونه‌های مثمر کاشته شود.

    وی با اشاره به اینکه نوع درختان میوه به مناطق اعلام شده است، افزود: درختان خرمالو، گیلاس، سیب، زیتون (در شرق و جنوب غرب تهران) مواردی هستند که امکان کاشت آن‌ها در شهر تهران وجود دارد.




مشکل ایجاد فضای سبز در بزرگراه‌ها و حریم‌ شهرها چیست؟


 

  • مشکل ایجاد فضای سبز در بزرگراه‌ها و حریم‌ شهرها چیست؟

    به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، این روزها آلودگی هوا در شرایط اضطرار قرار دارد و همین موضوع باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای شهروندان شده است. این در حالی است که در راستای حفظ محیط زیست و کاهش آلاینده‌های هوا، قانون هوای پاک در 18 مرداد ماه 1396 تصویب شد و در نهایت 23 مرداد ماه همان سال، رییس جمهوری این قانون را برای اجرا به سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.

    در ماده 27 قانون هوای پاک آمده است: وزارتخانه‌های جهادکشاورزی (سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری) و راه و شهرسازی، از محل اعتبارات مندرج در ردیف‌های بودجه‌ای و شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از محل منابع مالی در اختیار اعم از عوارض و وجوه عمومی مکلفند طی برنامه‌ای پنج ساله که به تأیید سازمان می‌رسد، حریم سبز بزرگراه‌ها و کمربند سبز شهرها و روستاهای تحت تأثیر رخدادهای گرد و غبار را با روش آبیاری مدرن و اولویت استفاده از پساب‌های شهری و روستایی، ایجاد کنند.

    خداداد مقبلی، معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره کارهای انجام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در راستای قانون هوای پاک و در پاسخ به اینکه برای ایجاد این فضای سبز چه کاری تا کنون انجام شده است، گفت: ایجاد فضای سبز در راه‌های اصلی، بزرگراه‌های موجود و در ورودی شهرها انجام شده و با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی این کار در مسیرهای در حال احداث نیز پیش‌بینی شده است.

    وی همچنین در رابطه با اینکه ایجاد این فضای سبز در چه حد و اندازه‌ای انجام شده است، افزود: با همکاری و مشارکت بخش‌های خصوصی و دولتی، بخش‌های مورد نظر در ورودی شهرها و در مکان‌هایی که آب وجود داشته است - به ویژه در مجتمع‌های خدمات رفاهی، جاده‌ها و راه‌های مختلف - درختکاری و فضای سبز مناسب ایجاد شده و تنها محدودیت موجود برای ایجاد و توسعه فضای سبز در این اماکن کمبود منابع آبی بوده است.

    معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه اندازه‌گیری دقیق میزان فضای سبز ایجاد شده و مورد نیاز، به بررسی کامل و ارزیابی بیشتری نیاز دارد که در حال پیگیری است، ادامه داد: در آزادراه‌های دولتی هم این وظیفه قانونی را تا حد امکان انجام داده‌ایم. به عنوان مثال در آزدراه تهران-قم، آزادراه اصفهان در مسیر کاشان و امثال آن درختکاری و ایجاد فضای سبز انجام شده است و در بخش‌های خالی نیز ما و دیگر دستگاه‌های متولی باید با نیازسنجی با دستگاه‌های متولی مذاکره کنیم.