بیش از دو برابر میانگین جهانی در حوزه انرژی هزینه میکنیم
- بیش از دو برابر میانگین جهانی در حوزه انرژی هزینه میکنیم
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایبنا حمیدرضا تقیراد، مولف و عضو هیاتعلمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی به مناسبت سالروز کشف الکتریسته در گفتوگو با ایبنا درباره وضعیت نشر دانش مهندسی برق هم به لحاظ آکادمیک و هم به لحاظ عمومی گفت: در کل نشر کتاب درباره صنعت برق از سوی ناشران در دو بستر صورت میگیرد؛ یکی کتابهای دانشگاهی و مراجع درسی که از سوی انتشارات دانشگاهها روانه بازار کتاب میشوند و دیگری کتابهایی را شامل میشوند که نقش ترویجی دارند. به طور معمول کتابهایی که بار ترویجی آنها در صنعت برق پررنگتر است، موارد مرتبط با رباتیک و هوش مصنوعی و غیره را دربرمیگیرد که توسط دیگر ناشران غیردانشگاهی منتشر میشود.
وی درباره نقش اطلاعرسانی کتابها در زمینه اصلاح الگو مصرف برای مخاطبان عام افزود: مهمترین عامل رونق انتشارات در حوزه ترویج علم، تقاضاست. در بحث آکادمیک تقاضاها معمول و متداول است و به تعداد دانشجویان در زمینههای مختلف برمیگردد که سبب شده است در زمینههای پایه مهندسی برق، کتابها با تیراژ مناسبی به فروش برسند؛ اما در زمینههای تخصصی این دانش علمی میزان تیراژ کتاب بسیار کمتر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به دلایل پایین بودن تیراژ کتابها در زمینه علوم مهندسی به ویژه مهندسی برق گفت: متاسفانه عدم رعایت قانون کپیرایت کتاب در حوزه آکادمیک به ویژه در زمینه علوم مهندسی تاثیر بدی بر نشر دانشگاهی گذاشته است و این امر یکی از عواملی بوده است که مولفان و ناشران ترجیح میدهند کتابهایی با تیراژ پایین روانه بازار نشر کنند؛ از طرفی هم رقیب ناشران داخلی انتشارات خارجی هستند که با توجه به دسترسی الکترونیک راحت به کتابهای این ناشران تا حدی میزان تقاضا برای ناشران داخلی کمتر شده است.تقیراد بهکارگیری ابزارهای مناسب در فضای مجازی را برای نشر کتاب امری سودمند دانست و گفت: این روزها ضرورت بارگزاری کتابهای دانشگاهی آکادمیک در بستر فضای مجازی، با پلتفرمهای گوناگون بسیار حس میشود در کل انتشار کتاب به صورت الکترونیکی با حق کپیرایت اتفاق بسیار خوبی است که باید فراگیرتر از پیش شود.
وی با اشاره به ضرورت ترویج دانش مهندسی برق گفت: به شدت این موضوع مورد نیاز است و درواقع لازم است که توسعه کتابهای ترویجی تعقیب شود. موانعی که در این زمینه وجود دارد، این است که کتابهایی که بار ترویج علم دارند دارای ساختار چاپ و محتوای متفاوتتری از کتابها تخصصی هستند. این کتابها باید با زبان سادهتری بیان شود به گونهای که در چارچوب علمی اما با فرمت زیباتری چاپ شود. این موارد باعث میشود هزینههای چاپ کتاب بالاتر رود. در کل یک کتاب ترویجی چند برابر یک کتاب تخصصی برای ناشران و نویسندگان زحمت میطلبد. نکته دیگر اینکه باید بازار مربوطه برای این آثار هم در فضای نشر وجود داشته باشد.
تقیراد افزود: متاسفانه این اکوسیستم در کشور ما وجود ندارد و وجود رقیبهای ناسالم که اطلاعات ارزیابی نشده را در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی رواج میدهند هم یکی از مواردی است که ترویج دانش مهندسی را با مشکل روبه رو میکند؛ معمولا این محتوا به لحاظ علمی صحت و سقم آنچنانی ندارند؛ چراکه مورد داوری و ارزیابی قرار نمیگیرند.
وی درباره نقش رسانه در تولید محتوا لازم در زمینه دانش مهندسی برای عموم گفت: به اعتقاد من اصحاب رسانه میتوانند کاتالیزور خوبی برای این منظور باشند. در کل کمتر میتوان از یک عضو با سابقه هیات علمی که سالها در زمینه آکادمیک تخصص داشته است، انتظار داشت که بخواهد در زمینه ترویج علم گام بردارد. ارتباط رسانه با فضای علمی و دانشگاه تا حد زیادی میتواند این شکاف را پر کند. اگر نشستها و چیدمانهای مناسبی میان اصحاب رسانه و اصحاب علم وجود داشته باشد؛ میتوانیم شاهد ورود محتوا و تالیفات بسیار خوبی برای عموم باشیم. در این شرایط مطالب ترویجی به صورت طبیعی رشد پیدا میکنند.
عضو هیاتعلمی دانشکده برق دانشگاه خواجهنصیر گفت: نویسندگان باید به نیازهای مخاطبان در زمینه مصرف انرژی توجه زیادی نشان دهند تنها تالیف مطالب خوب در زمینه علم نمیتواند موثر باشد. ما در حوزه اصلاح الگوی مصرف و انرژی نیازمند تالیفاتی هستیم که بر اساس نیاز مخاطبان عام نوشته شده باشد. درواقع ابتدا مخاطب باید یافت شود و سپس محتوا بر اساس نیاز آن نوشته شود.
تقیراد درباره رتبه کشورمان در مصرف برق که جزو پرمصرفها هستیم گفت: من تصور میکنم به راحتی بیش از دو برابر میانگن جهانی در حوزه انرژی هزینه میکنیم. این یعنی اسراف که در فرهنگ دینی ما نه تنها مکروه بلکه حرام است. از عوامل مصرف زیاد برق و انرژی ارزان بودن حاملهای آن در ایران است و دیگری که مهمتر از بحث قیمت است، نوع نگرش اجتماعی به مصرف انرژی به ویژه برق است. برخی مصرفکنندگان تصور میکنند با پرداخت هزینه، مالک انرژی شدهاند. در حقیقت توجه به مسئولیت اجتماعی یکی از راهکارهای اصلاح الگوی مصرف در حوزه برق و انرژی است.
وی در ادامه گفت: برای مثال در هیچ جای دنیا به جز کشورمان نمیتوان دید فردی علاوه بر روشن بودن بخاری پنجره را هم باز گذاشته باشد. در صورت مشاهده چنین موردی این فرد بیمار فکری و روانی تلقی میشوند و معتقدند که این افرد از سلامت فکری و روانی برخوردار نیست. در کل اصلاح الگوی مصرف و نتایج زیانبار مصرف غلط میتواند موضوع و محور مناسبی برای نویسندگان باشد تا بتوانند در این زمینه کتابهای مورد نیازی را تالیف کنند. در حقیقت مخاطبان عام نیاز ندارند که هر چیزی را به صورت موشکافانه از علم بدانند تنها مواردی باید به صورت محتوا درج شود که مورد نیاز مخاطبان است.- ایران پر مصرف است نه توسعهیافته
تقیراد در پاسخ به این پرسش که باتوجه به اینکه اغلب کشورهای پیشرفته مصرف برق بالایی دارند و ما هم جزو پر مصرفها هستیم آیا میتوان پرمصرف بودن را نشانه توسعه صنعتی دانست یا خیر، گفت: میزان مصرف برق یکی از شاخصهای توسعههای صنعتی است اغلب کشورهای صنعتی جزو پرمصرفها هستند؛ مانند آمریکا، آلمان و غیره اما استفاده صحیح از حاملهای انرژی موضوع مهم دیگری است که میتواند جزو شاخصهای توسعه صنعتی به حساب بیاید. به راحتی میتوان این موارد را تفکیک کرد. وقتی حامل انرژی تفکیک شود متوجه خواهیم شد که سهم هر نوع مصرف به چه میزان است. در کل دو معیار در این زمینه وجود دارد، یکی مصرف صحیح انرژی و دیگری بحث اتلاف است که به علت عدم وجود زیرساختهای مناسب در اغلب کشورهای درحال توسعه اتفاق میافتد در حالی که اغلب کشورهای پیشرفته که پرمصرف هم هستند ضریب اتلاف پایینی دارند.
«ایسیم» (eSIM) ؛ تلفنهای آینده شکاف سیم کارت ندارند
- «ایسیم» (eSIM) ؛ تلفنهای آینده شکاف سیم کارت ندارند
ایسیم اجازه استفاده از 2 شماره تلفن روی یک گوشی را هم به شما میدهد.
گرچه به نظر نمیرسد ایسیم به اندازه ویژگیهایی مانند صفحه تاشو یا دوربینی که میتواند در تاریکی عکس بگیرد، هیجانانگیز باشد، اما بخشی اساسی در تلفن همراه شما است.
اگر تلفن شما سیم کارت نداشته باشد، نمیتواند به اپراتورهای بیسیم شما متصل شود. در همان حال که پیشرفتهای تکنولوژیکی در صفحههای نمایش تلفنها رخ میدهد، سیم کارتها هم در حال تغییر هستند.
ایسیم یا «مدول جایداده شده هویت مشترک» یک تراشه الکترونیکی کوچک درون تلفن شما است که همان کاری را انجام میدهد که سیم کارتهای فیزیکی کوچک که سالها با آنها آشنا هستید، انجام میدهند. بدون سیم کارت، تلفن شما نمیداند به کدام اپراتور را به شماره تلفن شما متصل کند و اپراتور شما نمیداند به کدام تلفن خدمات دهد.
ایسیم را بر خلاف سیم کارتهای معمولی که مخصوص یک اپراتور هستند و نمیتوان با آنها بین دو اپراتور جابهجا شد، میتوان بر حسب نیاز برنامهریزی و برنامهریزی مجدد کرد و به این ترتیب امکان جابهجایی میان اپراتورها فراهم میشود و همچنین بدون اینکه هر بار نیاز به سیم کارت جدیدی باشد، میتوان سرویسی را شروع یا قطع کرد.
از طرف دیگر با حذف سیم کارتهای معمولی که نیاز به شکافی برای ورود و خروج دارند، میتوان از فضای آزاد شده برای جا دادن باتریهای بزرگتر در تلفن یا افزودن دوربینهای اضافی یا سایر وسائل جدید استفاده کرد. البته نبود شکاف سیم کارت معمولا به معنای آن است که شکافی برای افزودن میکرواسدی کارت برای حافظه اضافی هم وجود ندارد، اما سازندگان تلفن همراه مدتها است که در این جهت حرکت کردهاند.
ایسیمها هنوز در ابتدای راه هستند و به این ترتیب روندهایی مانند فعال کردن و قابلیت کار کردنشان با اپراتورهای متفاوت ممکن است نیاز به زمان داشته باشد. اما در آینده نزدیک به راحتی چند بار زدن روی صفحه نمایش تلفنتان میتوانید فورا میان اپراتورها جابهجا شوید.
تلفن موتورولا ریزر جدید با صفحه نمایش تاشو شکافی برای سیم کارت فیزیکی ندارد و کاملا به ایسیم متکی است
- چه تلفنهای ایسیم دارند؟
در حال حاضر شمار مدلهای تلفن هوشمندی که ایسیم دارند، چندان زیاد نیست:
- آیفونهای XS، XS Max، XR و آیفونهای 11، 11 پرو و 11 پرو مکس شرکت اپل علاوه بر سیم کارت پلاستیکی استاندارد، دارای ایسیم هستند.
- تلفنهای گوگل پیکسل 2، پیکسل 3، پیکسل 3A و پیکسل 4 هم شکاف استاندارد سیم کارت دارند و هم از ایسیم حمایت میکنند.
- تلفن سامسونگ گالاگسی فولد یک ایسیم و یک شکاف برای سیم کارت میکرو دارد.
بالاخره موتورولا ریزر جدید با صحفه نمایش تاشو نخستین تلفن همراهی است که شکافی برای سیم کارت فیزیکی ندارد و برای ارتباط صرفا به ایسیم متکی است.
- چرا این تلفنها یک ایسیم و یک سیم کارت فیزیکی دارند؟
آیفونهایی که دو سیم کارت دارند- یک ایسیم و یک کارت فیزیکی- را میتوان به دو اپراتور متفاوت وصل کرد و همزمان از دو شماره تلفن استفاده کرد. بنابراین میتوانید یک شماره شخصی و یک شماره کاری روی یک آیفون داشته باشید.
تلفنهایی که ایسیم دارند، برای افرادی که مسافرتهای متعدد دارند هم سودمند هستند. شما میتوانید ایسیم تلفن را مستقیما به اپراتور کشور مقصد وصل و از بسته دادههای آن استفاده کنید و از هزینههای بالای رومینگ خلاض شوید.
داشتن ایسیم ای مزیت را هم دارد که پس از خریدن تلفن همراه جدید دیگر لازم نیست منتظر تهیه سیم کارت فیزیکی بمانید و میتوانید در طول چند دقیقه تلفنتان را فعال کنید.
نقاشیهای محیط زیستی کودکان ایرانی در ژاپن جایزه گرفت
- نقاشیهای محیط زیستی کودکان ایرانی در ژاپن جایزه گرفت
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، نوزدهمین مسابقه بینالمللی نقاشی محیط زیست «جی کیو ای» کشور ژاپن در سال 2018 با موضوع «حیات روی زمین» برگزار شد، از بین 14209 اثر رسیده از 98 کشور جهان، 4 نفر از اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون موفق به دریافت جایزه شدند.
بر همین اساس، «نازنین یزدی» 10 ساله از مرکز فرهنگی هنری کانون بافت استان کرمان، «مهدیه جعفرپور» 11 ساله از مرکز فرهنگی هنری شماره 2 کانون اردبیل و «ثمین محجوب» 10 ساله از مرکز فرهنگی هنری شماره 1 کانون کرمانشاه موفق به کسب جایزه اول بخش بینالملل و «پریا طلوعی» 14 ساله از مرکز فرهنگی هنری کانون بندر انزلی استان گیلان موفق به دریافت دیپلم افتخار بخش بینالملل این دوره از مسابقه شدند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ارسال 26 اثر نقاشی در این مسابقه شرکت کرد.
افزایش بیماریهای نوظهور تهدیدی برای انسان و حیاتوحش
- افزایش بیماریهای نوظهور تهدیدی برای انسان و حیاتوحش
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، علیرضا رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی روز سهشنبه در کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش با تاکید بر چالشها، نیازها و راهکارهای حفاظت و نقش آن در سلامت واحد، افزود: از زمان ورود دامپزشکی هم در بخش بینالمللی و هم ملی به مبحث حیات وحش زمان زیادی نمیگذرد بنابر این کارهای زیادی برای انجام دادن در پیش داریم.
وی اظهار داشت: وزرارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی میتوانند در کنار هم کارهای زیادی از لحاظ ملی، استانی، منطقهای و بینالمللی در بخشهای مختلف حفاظت و بیماریهای حیات وحش انجام دهند.
وی به اقدامات انجام شده در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی دام در سال 2008 کارگروه دائمی بیماریهای حیات وحش را تشکیل داد؛ در سال 2009 بخشنامهای به کشورهای عضو ابلاغ کرد و در آن بر توجه به بیماریهای حیات وحش تاکید کرد.
رفیعی پور اظهار داشت: برای سازمان دامپزشکی کشور وظایفی در نظر گرفته شده که ایجاد شبکههایی از متخصصان حیات وحش، برقراری ارتباط با مراجع ذیصلاح حیات وحش، دریافت گزارشهای مرتبط با حیات وحش و ارسال گزارش به سازمان بهداشت جهانی دام برخی از آنهاست که در این سازمان انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی فقط عضو فعال سازمان بهداشت جهانی دام نیست، گفت: به دنبال این هستیم که برای بهداشت عمومی فعالیتهای گستردهتری با سازمان حفاظت محیط زیست و دیگر ذینفعان داشته باشیم که در این راستا کارهایی همچون عقد تفاهمنامه با سازمان محیط زیست، تشکیل کمیته ملی حیات وحش، تدوین دستورالعمل مرتبط با حوزه حیات وحش و تدوین دستورالعمل مراکز حیات وحش برخی از آنهاست.
رییس سازمان دامپزشکی افزود: ششمین انقراض گونههای جانوری در شرف وقوع است و این میتواند زنگ خطری برای حیات وحش باشد بنابر این باید همکاریها بیشتر و عمیقتر شود، همچنین حیات وحش مخزن بیماریهای حیوانات اهلی است و تاثیر آن بر زندگی و سلامت انسان اهمیت فراوانی دارد بنابر این میطلبد که تمام دستگاههای ذیربط در کنار هم با جدیت کار کنند.
وی تاکید کرد: تشخیص به موقع بیماریها هم در نجات حیوانات و هم انسان موضوعی غیر قابل اجتناب است و باید تمام دستگاهها جدی به آن بپردازند، به دلیل ماهیت حیات وحش همواره با چالشهای زیادی مواجه هستیم و چون هم محصولات و هم تجارت دامهای اهلی به نفع انسان بوده از این رو طی سالهای گذشته تمام امکانات به حیوانات اهلی اختصاص یافت و این خود یک چالش است چون نباید تمام امکانات به یک بخش سوق داده میشد و قطعا نیز منابع ملی که به محیط زیست اختصاص یافته نیز کافی نیست.
رفیعی پور گفت: گزارشدهی درباره بیماریهای موثر بر تجارت و اقتصاد کشورها، محدودیت قانونی دارد و فقط مختص کشور ما نیست بلکه کشورهایی مانند ترکیه نیز این محدودیت را دارند، در واقع اطلاعاتی که باید در این زمینه انتقال یابد معمولا با موانع قانونی، تکنیکی و اجرایی مواجه است.
نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش با تاکید بر چالشها، نیازها و راهکارهای حفاظت و نقش آن در سلامت واحد امروز با حضور عیسی کلانتری معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، علیرضا رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در سازمان حفاظت محیط زیست آغاز به کار کرد و تا فردا 6 آذرماه ادامه دارد.
بیماری حیات وحش را تهدید میکند
- بیماری حیات وحش را تهدید میکند
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، کیومرث کلانتری در اولین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش گفت: خوشبختانه کشور ایران با توجه به شرایط و ویژگیهای خاص آب و هوایی، جغرافیایی و توپوگرافی از تنوع زیستی خوبی برخوردار است. همچنین بیش از 8200 گونه گیاهی و 1300 گونه جانوری مهرهدار در کشور ما وجود دارد ولی علیرغم تنوع زیستی مناسب در کشور متاسفانه محیط زیست با انواع تهدیدها و چالشها از جمله آلودگیها، تخریب و جزیرهای شدن زیستگاهها و جنگلها، تغییرات جهانی آب و هوا، پدیده گرد و غبار روبهرو است.
رییس کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش ادامه داد: با وجود همه تلاشهایی که در سطح ملی و بینالمللی صورت گرفته است، محیط زیست جهان امروز وضعیت بهتری از اوایل قرن بیستم ندارد. در جامعهای که تصرف و بهرهبرداری از منابع طبیعی از روی تدبیر نباشد مسلما آن جامعه در استفاده از منابع و عرصههای طبیعی آیندهای روشن نخواهد داشت.
وی در ادامه با بیان این که حفاظت از تنوع زیستی در مقابل فعالیتهای غیراصولی انسانی، بلایای طبیعی و بیماریهای واگیردار دامی و بیماریهای مشترک انسان و حیوان در واقع حفاظت از میراث گرانبهایی به نام ژنهای جانوری و گیاهی است، گفت: انسان و همه گونههای جانوری و گیاهی در مقابل بیماریها آسیبپذیر هستند و اگر اقدامات پیشگیرانه به موقع صورت نگیرد در نهایت به جمعیت و ذخایر ژنتیکی، جانوری و گیاهی آسیب میرسد.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: برنامهریزی برای پیشگیری و کنترل بیماریها توسط سازمانهای متولی همگام با حفاظت از محیط زیست، آموزش و اطلاعرسانی مستمر، پژوهش و رونق اقتصادی به عنوان بخشی از مهمترین شاخصهای ارزیابی پیشرفت جوامع نقش مهمی در اعتلای جامعه دارند.
وی ادامه داد: در دهههای گذشته در مقوله حفاظت از محیط زیست همواره یک سری عوامل تهدید از جمله تخریب زیستگاه، شکار غیرمجاز، قاچاق گونه و اجزای آن، تعلیف دام بیش از ظرفیت مناطق وجود داشته است اما طی 20 سال گذشته به دلایل متعدد موضوع شیوع بیماریها در حیات وحش کشور، بیماریهایی با درصد مرگومیر بالا در گونههای شاخص جانوری و بیماریهای نوپدید به عنوان یکی از عوامل تهدید در حیات وحش کشور مطرح بوده است.
کلانتری در پایان گفت: برگزاری نخستین کنگره ملی حفاظت و بیماریهای حیات وحش مدنظر قرار گرفت تا برای اولین بار مقوله حفاظت از محیط زیست با رویکرد مدیریت بیماریهای شایع در حیات وحش کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.